četrtek, 7. februar 2008

Stereotipi o vodnih posteljah

Vodne postelje so na trgu dostopne že skoraj 40 let. Zaradi svoje udobnosti, higieničnosti in blagodejnega vpliva na hrbtenico veljajo za eno najkakovostnejših ležišč. Tudi uporabniki, ki jih je pri nas že več kot 9000, na svetu pa nekaj deset milijonov, skoraj brez izjeme pričajo o njihovih pozitivnih učinkih. Kljub temu pa so z vodnimi posteljami od samega začetka povezani številni predsodki, ki so še danes trdno zasidrani med kupci.

Navada je železna srajca

Ljudje težko sprejemamo novosti, tudi tiste, ki s seboj prinesejo izboljšanje kvalitete življenja. Oklepamo se utečenih navad, četudi se izkažejo za preživete, zato so bili vsi veliki izumi v zgodovini sprejeti z veliko mero skepse in nezaupljivosti. Nedvomno je dobro ohranjati kritičnost in preudarnost ter spoštovati izročilo tradicije, a obenem je potrebno biti odprt za inovacije. Stvari se namreč ne morejo spreminjati na bolje, če jim ne damo priložnosti za to.

Resnica o vodnih posteljah …

Vodne postelje imajo za seboj dolgo in pestro zgodovino. Ideja o spanju na vodi je stara že več kot 3000 let, saj so že Perzijci spali na vrečah iz kozje kože napolnjenih z vodo. Sodobne vodne postelje so na trgu skoraj 40 let in v tem času je bila ta tehnološka inovacija izpiljena do popolnosti.

Mnogo strokovnjakov poudarja, da imajo vodne postelje številne prednosti pred klasičnimi ležišči. Ena glavnih je njihova sposobnost, sa se idealno prilegajo vsakemu posamezniku, njegovim telesnim posebnostim in različnim spalnim položajem. Zelo pomembni sta tudi sproščujoča toplota in popolna higiena.

… in zmote povezane z njimi

Z vodnimi posteljami pa so povezani tudi številni stereotipi oziroma zmotna prepričanja. Mnogo ljudi tako še danes verjame, da vodne postelje klokotajo, povzročajo morsko bolezen, da parnerja motita drug drugega med spanjem in da so ljubezenske igrice na njih otežene.

Toda to je le teorija, praksa pa je povsem drugačna. Kdorkoli se uleže na vodno posteljo, hitro ugotovi, da pravilno napolnjena vodna postelja povzroča komaj zaznavne šume in se sicer malo ziblje, ampak samo tedaj, ko nanjo ležemo. V vodno jedro so namreč vgrajeni dušilci valovanja iz mikrovlaken, ki delujejo kot grobe gobe, ki vsrkavajo vodna premikanja. To pomeni, da postelja sledi našim gibom in da se pri spremembi ležalnega položaja voda umiri v istem trenutku kot naše telo.

Vodna postelja za dve osebi je sestavljena iz dveh ločenih vodnih jeder, ki imata vgrajen ločen sistem dušenja valovanja, zato s svojim premikanjem ne motimo partnerja. Kadarkoli pa si zaželimo »bližnjega srečanja« z njim, smo presenečeni, kako udobna in prijetna je vodna postelja za ljubezenske igrice. Udobje v vsakem položaju, neprekinjena površina ležišča in hidravlična lastnost namreč prinesejo dobrodošlo svežino v naše ljubezensko življenje.


www.vodne-postelje.si

Ni komentarjev: