ponedeljek, 19. november 2007

PREDNOSTI VODNIH POSTELJ

V postelji preživite tretjino vašega življenja. Spanje regenerira organizem, vrača vitalnost, lepoto, sposobnost koncentracije in spomina, z eno besedo zdravje. Zato je razumljivo stremljenje k idealnemu ležišču, kajti v postelji se rojevamo, v njej se ljubimo, počivamo, okrevamo in lenarimo. V naslednjih 30 letih boste vsaj 10 let preživeli v postelji, zato vam mora ležišče popolnoma ustrezati.

Vodna postelja, je vedno edinstvena, prilagojena vašemu telesu. Vodna postelja se vam optimalno prilagodi, ne glede na vašo velikost, težo oz. konstitucijo. Vaše telesne mere so tukaj nepomembne, kajti vodna postelja se obnaša tako, kot da bi bila izdelana posebej za Vas. V primeru, da se vam z leti telesna teža spremeni, si lahko vodno posteljo vedno znova prilagodite, tako da preprosto zmanjšate ali povečate količino vode v vodnem jedru. Edinstvena lastnost vode kot tekočega medija v vodnem jedru, je pravilna razporeditev pritiskov na vaše telo. Voda, ki jo izpodrinejo izbočeni deli telesa (npr.: zadnjica), enakomerno podpre vbočene dele telesa (npr.: ledveni predel-križ). Te hidravlične lastnosti vode nimajo niti trdi materiali (vzmeti, pena), niti plinasti materiali (zrak), ki se uporabljajo za izdelavo klasičnih ležišč.

Vodna postelja se brez težav vgradi v vsako spalnico, tudi vašo.

Na prvi pogled se vodna postelja skoraj ne razlikuje od klasičnih ležišč. Velika izbira modelov in velikosti omogoča vgradnjo v vsako spalnico oz. v vsak posteljni okvir.



Edinstvena površina vodne postelje se, ne glede na vaš spalni položaj, zelo natančno prilagodi vsakemu delčku vašega telesa. S tem se izognemo točkastim obremenitvam, ki so navzoče pri klasičnih ležiščih. Zato so stadiji globokega spanca bistveno daljši, saj niso prekinjeni s pogostim obračanjem in menjavanjem spalnega položaja.

Vsaka hrbtenica je drugačna in ima svojo lastno obliko. Če spite na pretrdem ali premehkem ležišču, se hrbtenica ukrivi tako, da nastaja tudi ponoči pritisk na medvretenčne ploščice-diskuse. Vodna postelja Vam omogoča naravno lego vaše hrbtenice, zato diskusi niso obremenjeni. Zjutraj se boste zbudili s sproščeno hrbtenico in se veselo podali v naporen delovni dan.

Prijetna toplota oz. temperatura, ki si jo sami nastavite, deluje ne le telesno, marveč tudi duševno sproščujoče.

Toplota vodne postelje Vam pomaga pri sprostitvi mišic in skrbi za boljšo prekrvavitev. Tako porabite ponoči manj energije. Vaše mišice se bodo hitreje regenerirale in zjutraj boste bolj spočiti. Nastavljiva toplota vodne postelje je učinkovito orožje proti bolečinam pri revmatičnih obolenjih. Pomirjujoče lastnosti delujejo blagodejno tudi na otroke. Raziskave so pokazale, da so otroci na vodni postelji bistveno bolj mirni in hitreje zaspijo.

V navadnih vzmetnicah zelo hitro nastanejo cele kolonije pršic, ki se hranijo z delčki kože in drugimi organskimi materiali. Preobilje hrane in vlažno okolje v jedru vzmetnice tvorita idealno leglo za te parazite in pospešita nastanek glivic in bakterij.

Z vodno posteljo se izognete takšnim težavam. Umazanija in bakterije se v notranjosti vodne postelje ne morejo nabirati. Zato vlada v vodni postelji popolna higiena. Tega bodo še posebno veseli ljudje z alergijami in tisti, ki radi spijo v čisti postelji.

O vseh naštetih prednostih vodnih postelj se običajno lahko prepričate brez tveganja. Garancija dobrega nakupa, vam pri Lectusu omogoča trideset dnevno preskusno dobo.

Ni komentarjev: