petek, 30. november 2007

Vodna postelja Lectus - edini s certifikatom skladnosti


Ali ste vedeli, da vodne postelje Lectus zdržijo vsaj 5-krat več obremenitev kot zahtevajo evropski standardi?

Dokaz za to je uspešno opravljen preizkus, ki ga je LECTUS opravil v Laboratoriju za preizkušanje pohištva na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani. Ne le, da je vodna postelja Lectus brez poškodb prenesla obremenitve, ki jih zahtevajo normativi Evropske unije, vzdržala je tudi 5-kratno povečano število obremenitev. Postelje Lectus so edine vodne postelje v Sloveniji, ki so od Univerze v Ljubljani prejele Certifikat o skladnosti, kar potrjuje vrhunsko izdelavo, kakovost uporabljenih materialov in trpežnost.

Čeprav bi za pridobitev certifikata zadoščalo standardno število ponovljenih obremenitev, smo zahtevali, naj v laboratoriju povečajo število obremenitev za 5-krat. Pri Lectusu smo namreč tako prepričani o kakovosti svojih izdelkov, da se ne bojimo nobenega testa. V nasprotju s cenenimi ležišči, ki se že po nekaj tisoč ponovljenih obremenitvah razcefrajo in »zacvetijo«, je vodna postelja Lectus vse obremenitve prenesla brez poškodb.

Kako poteka preskus?

V laboratoriju so opravili testne obremenitve na treh izbranih točkah, ki so pri uporabi vodnih postelj najbolj obremenjene. Izbrali smo sredino ležišča kot mesto, kjer ležimo, rob ležišča, kjer sedamo in vstajamo s postelje, ter vogal, ki je zaradi manjše površine bolj obremenjen kot drugi deli postelje. Potem ko so točke določene, se preskus lahko začne. Posebna naprava simulira pritisk človeškega telesa v določenem časovnem obdobju in z določeno silo pritiska ali udarja na vodno posteljo. Po določenem številu obremenitev se preverijo material, morebitne deformacije, izmeri se posedenost ali druge poškodbe materiala.

Preskus, ki je v laboratoriju neprenehoma potekal več dni, je pokazal, da vodna postelja Lectus ni utrpela poškodb, razen minimalnih sprememb zaradi stisnjenih vlaken na prevleki postelje. In to pri številu obremenitev, ki so kar 5-krat večje od zahtevanih! Še to: število obremenitev ustreza času desetih let povprečne uporabe.

Ni komentarjev: