četrtek, 6. december 2007

Spanec je pol zdravja

Nespečnost in neprespanost sta vse pogostejši spremljevalki sodobnega človeka. Proti prvi se borimo z uspavali, proti drugi pa s poživili. Obstaja pa tudi preprostejši, predvsem pa bolj zdrav način: globok in sproščujoč spanec. Za to pa potrebujemo, poleg notranjega ravnovesja, tudi kakovostno ležišče. In vodne postelje veljajo za eno najkakovostnejših ležišč.


Pravilni bioritem – predpogoj zdravja

Spanec je človekova temeljna fiziološka potreba, saj se med spanjem naše telo odpočije in obnavlja. Kot poudarjajo številni zdravniki je pravilni bioritem osnovni pogoj za ohranjanje zdravja. Vsakemu posamezniku ga narekuje njegov specifičen telesni in psihični ustroj, spozna pa ga, če zna prisluhniti svojemu telesu.

A dandanes, ko so zahteve poslovnega sveta vse bolj neusmiljene in je tempo čedalje hitrejši, ta »klic« pogosto preslišimo. S pomočjo številnih poživil – predvsem kave in pravega čaja, umetno vzdržujemo budnost in uro odhoda v posteljo pomikamo vse globje v noč. Ker se količina spanca v modernem svetu vztrajno zmanjšuje, je še toliko bolj pomembno, da je ta zares kakovosten. K temu pa oddločilno pripomore kvalitetno ležišče, na katerem spimo.

Vodne postelje – zagotovilo kakovostnega spanca

Vodne postelje veljajo za eno najkakovostnejših ležišč. To potrjujejo tudi pozitivne izkušnje številnih zadovoljnih uporabnikov, ki jih je pri nas že več kot 9000, na svetu pa nekaj deset milijonov ljudi. Ti skoraj brez izjeme pričajo o blagodejnih učinkih, ki omogočajo udoben spanec.

Vodne postelje imajo številne prednosti pred klasičnimi ležišči, te pa je moč strniti v tri poglavitne:

- Idealna podpora telesu. V primerjavi s klasičnimi ležišči, ki se ne prilagajajo telesi strukturi, se vodna postelja idealno prilega telesu, ne glede na njegovo obliko in položaj. Prav to pa tudi daje občutek prijetnega lebdenja.

- Sproščujoča toplota. Vodna postelja ima grelce ter termostat, s katerim regulirate temperaturo. Ko se uležete v posteljo, je ta že topla in tako privarčujete s lastno telesno energijo za ogrevanje ležišča.

- Popolna higiena. Vodna postelja je zaradi posebnih materialov in antialergijsko obdelane prevleke izjemno negostoljubni kraj za nadležne pršice, medtem ko jih je v klasičnih ležiščih na milijone in tako povzročajo alergije in astmo!

»Vem, da danes bo srečen dan …
… , to sem začutil že zjutraj«, prepeva znani slovenski popevkar. In res pogosto že zjutraj zaslutimo, kakšen dan nas čaka. Če se zbudimo naspani in spočiti, smo polni življenjske energije in optimizma. Takšni pa se veliko lažje soočimo z izzivi, ki jih prinaša delovnik. Zanimivo je, da obnovitveni procesi v telesu potekajo izključno v t. i. globokih fazah spanja. Včasih se tako, kljub zadostni količini spanja, zbudimo utrujeni, ker naš spanec ni bil dovolj kvaliteten. Če spimo na vodnih posteljah, je za to manj možnosti. Na običajnih žimnicah, kjer je pritisk na telo neenakomeren in moti pretok kapilarne krvi, se človek v spanju pogosto obrača. Na vodnih posteljah, kjer je pritisk enakomeren, pa spimo veliko mirneje in zato tudi globje. In se zjutraj zbudimo sveži in … srečni!

Ni komentarjev: