ponedeljek, 27. december 2010

Bolečine v hrbtenici?

Tudi v sodite v tisto tretjino ljudi, ki imajo težave s hrbtenico? Vas boli križ ali imate zategnjene mišice vratu in ramen? Velika možnost je, da je za to kriva neustrezna postelja.

Človeška hrbtenica je dnevno izpostavljena velikim obremenitvam. Veliko časa preživimo v sedečem položaju za računalnikom in v avtu, če temu dodamo še pomanjkanje gibanja pa to lahko povzroči resne težave s hrbtenico. Nujno je, da poskrbimo za redno telesno aktivnost, kot je kolesarjenje, tek, joga in plavanje ...

Kar nekaj znanstvenih raziskav pa je potrdilo, da se potrebna regeneracija in sprostitev hrbtenice lahko doseže le z ustreznim ležiščem. To mora biti fleksibilno v tem smislu, da se prilagaja telesnim krivinam posameznika. Na izbočenih delih se mu mora vdati, na vbočenih pa nuditi podporo.

Prav vodne postelje zadostijo tej zahtevi v največji meri. Zaradi nestisljivosti vode se vedno prilagodijo vsakemu posamezniku in mu nudijo ustrezno podporo. V to se lahko sedaj tudi prepričate, saj nam računalniška tehnologija omogoča, da dobimo sliko oziroma odtis posameznikovega spanja. Senzorsko tehnologijo so predstavili v slovenskem podjetju Maremico, ki je proizvajalec vodnih postelj Lectus.

Ni komentarjev: