petek, 02. julij 2010

Spanje na dopustu

Poletje je tu in čas je za dopust. Sedaj si končno lahko vzamemo čas za oddih in sprostitev. Če se želite na dopustu zares spočiti, morate poskrbeti za zdravo spanje. Strokovnjaki za spanje so prepričani, da je treba tudi na počitnicah ohranjati ritem spanja. V nasprotnem primeru se lahko zgodi, da se z dopusta vrnemo še bolj utrujeni.

Pomanjkanje spanca ali slabo spanje tudi na dopustu povzroča razdražljivost, pomanjkanje energije in slabo voljo.

Če odidete na dopust v hotel, zahtevajte sobo oziroma apartma, ki bo daleč stran od motečih dejavnikov, kot so hladilne in klimatske naprave, dvigala, dvorišče, terasa … Bolj ko je soba tiha, mirnejše bo spanje. Čez dan naj bodo okna zaprta in zagrnjena, sobo raje prezračite v zgodnjih jutranjih ali poznih večernih urah.

Če je le možno, s seboj vzemite svoj vzglavnik in če je možno tudi odejo - tako boste del svoje postelje odnesli s seboj in vaše spanje bo boljše. Dneve preživite aktivno, večeri pa naj bodo namenjeni sproščanju. Poskrbite, da boste čez dan zaužili zadostno količino tekočine.

Vsi lastnike vodnih postelj, ki nikakor ne zdržite brez vodne postelje tudi na dopustu pa si lahko ogledate seznam hotelov in penzionov, ki so opremljeni z vodnimi posteljami. Kliknite tukaj.

Ni komentarjev: