petek, 14. marec 2008

Vodna postelja Lectus se predstavlja nemškim kupcem

Slovenska vodna postelja po avstrijskem še na nemški trg

Podjetje Maremico, ki je edini proizvajalec in eden največjih ponudnikov vodnih postelj v Sloveniji, nadaljuje s širitvijo prodaje na zahtevni evropski trg. S svojo blagovno znamko Lectus so se nedavno predstavili na mednarodnem pohištvenem sejmu v Kölnu. Med obiskovalci je bilo veliko zanimanja za njihove izdelke, zato so se odločili za vstop tudi na nemški trg.

Na nemški trg bo podjetje Maremico s svojimi vodnimi posteljami vstopilo prek strateškega partnerja, podjetja ITW, ki ima v Nemčiji več kot 10 prodajaln. Direktor podjetja Maremico Emil Marinšek se zaveda, da je nemški trg velik izziv, a je v svojih napovedih optimističen. "Pričakujem, da bomo v Nemčiji v prihodnjih petih letih prodali vsaj tisoč naših vodnih postelj, ki so v celoti izdelane v Sloveniji. Dolgoročno si želimo zagotoviti vsaj 10-odstotni tržni delež. Glede na to, da je avstrijsko podjetje ITW zelo zanesljiv partner, menim, da so naši cilji povsem uresničljivi," dodaja Marinšek.

Razlog za optimistične napovedi so med drugim tudi zavidljivi rezultati, ki so jih v preteklih letih dosegli na avstrijskem trgu. Samo lani je podjetje Maremico povečalo izvoz vodnih postelj v Avstrijo za 115 odstotkov, v skupni vrednosti 400 tisoč evrov. V prihodnjih treh letih nameravajo z blagovno zanamko Lectus na avstrijskem trgu, na katerem letno prodajo več kot 4 tisoč vodnih postelj, prevzeti 20-odstotni tržni delež.

www.lectus.si

Ni komentarjev: