petek, 28. september 2007

Vodna postelja - zdravo spanje

Kakovost spanca je problem, ki se ga ljudje na pragu 21. stoletja vse premalo zavedamo. Hiter življenjski tempo, preobremenjenost in življenje pod stresom so vzroki za našo stalno utrujenost. Zagotoviti si morate ustrezen počitek. Izbira kakovostnega ležišča vam lahko zagotovi kakovosten nočni spanec.

Vodne postelje slovijo kot eno najbolj zdravih in udobnih ležišč. Stereotipi, da so vodne postelje hladne, da valovijo, da se bodo predrle ali da vas bo partner motil med spanjem so povsem odveč. Moderna vodna postelja je ogrevana, valovanje ima dušeno, vzdrži vsaj 6 ton in tudi partner Vas ne bo motil saj ima dobra vodna postelja vgrajen sistem dvojnega vodnega jedra.

Vodne postelje imajo v primerjavi s klasičnimi vsaj tri glavne prednosti:

Idealna podpora.

Edinstvena površina vodne postelje se idealno in takoj prilagodi vsaki krivini Vašega telesa. Motečih točkastih obremenitev ni. Tako se Vaša hrbtenica popolnoma sprosti in tudi krvni pretok ni oviran. Vsaka hrbtenica je drugačna in ima svojo lastno obliko. če spite na pretrdi ali premehki vzmetnici, se hrbtenica ukrivi tako, da nastaja tudi ponoči pritisk na medvretenčne ploščice. Medvretenčne ploščice (diski) so v bistvu vlažne blazine, ki med vretenci delujejo kot blažilniki (amortizerji). Diski čez dan izgubijo del svoje vlage in hkrati s tem tudi učinek blaženja. Tako izgubi hrbtenica svojo elastičnost. Verjetnost, da bodo deli hrbtenice boleče pritiskali na živčne poti je večja. Zato je zelo pomembno, da medvretenčne ploščice ponoči niso obremenjene. Prav to Vam omogoča vodna postelja s svojim idealnim prilagajanjem telesu. Zjutraj se boste zbudili s sproščeno in spočito hrbtenico.

Sproščujoča toplota.

Prijetna toplota oz. temperatura, ki Vam ustreza, deluje ne le telesno, marveč tudi duševno sproščujoče. Toplota vodne postelje Vam pomaga pri sprostitvi mišic in skrbi za boljšo prekrvavitev. Tako porabite ponoči manj energije. Vaše mišice se bodo hitreje regenerirale in zjutraj boste bolj sproščeni.

Enakomerna podpora in regulirana toplota vodne postelje sta učinkovito orožje proti bolečinam pri revmatičnih obolenjih. Tudi mnogi vrhunski športniki spijo na vodnih posteljah. Njihove močno obremenjene mišice se spočijejo hitreje in prijetno udobje občutijo kot preizkušeno sredstvo proti nakopičenemu stresu.

Popolna higiena.

V navadnih vzmetnicah nastanejo cele kolonije pršic, ki se hranijo z delčki kože in človeškim znojem. Obilje hrane in vlažno okolje v jedru vzmetnice tvorita idealno leglo za te parazite. Zato ne preseneča dejstvo, da ima veliko ljudi v lastnih spalnicah alergije. Z vodno posteljo se izognemo takim težavam. V vodni postelji se nečistoče lahko nabirajo samo na površini vodnih jeder in v zgornji prevleki. Vodna jedra lahko očistimo z čistilom za vinyl, prevleko pa lahko očistimo v čistilnici ali operemo. Zato je vodna postelja eno najbolj higieničnih ležišč.

www.vodne-postelje.si

Ni komentarjev: