sreda, 22. junij 2011

Zajadrajte v poletje brez alergij


Mnogo alergikov se prav ob prihodu pomladi spopade z alergijo na cvetni prah. Strokovnjaki prav te alergike opozarjajo na pojav navzkrižnih alergij, saj se vsak drugi alergik, poleg cvetnega prahu, odziva na druge alergene.

Veliko alergikov, ki reagirajo na cvetni prah, pogosto reagirajo tudi na hišno pršico. Alergija na hišno pršico se kaže z draženjem v nosu, kihanjem in kašljanjem, v hujših primerih se lahko pojavijo tudi astmatični napadi. Pršice so mikroskopsko majhne živali, ki se hranijo z delčki odmrle kože in drugimi organiskimi materiali ter prebivajo v vzmetnicah, blazinah, preprogah in oblazinjenem pohištvu. Ljudem sicer niso nevarne, vendar nekaterim povzročajo številne neprijetne alergične reakcije.

Postelja brez pršic je lahko kar drugo ime za vodno posteljo, zato je spanje na vodni postelji za alergike čisti užitek brez neprijetnih alergičnih reakcij.

Vodna postelja velja za eno izmed najbolj zdravih ležišč in je poleg tega tudi zelo higienična. Vodna postelja je neprimerno okolje za razvoj pršic, saj nastavljivo ogrevanje zmanjšuje vlažnost ležišča in omogoča hitro sušenje zgornje prevleke. Notranjost vodne postelje je mogoče očistiti s čistilom poleg tega pa je zgornja prevleka je snemljiva in pralna.

Zaradi zgoraj naštetih prednosti, je vodna postelja zelo primerna za ljudi z alergijo na hišče pršice, pa tudi tistim, ki bi se pred to nadlogo želeli preventivno zavarovati.

Ni komentarjev: