četrtek, 3. julij 2008

Vodna postelja je najboljša izbira

Zadostna količina kvalitetnega spanja je predpogoj za zdravo življenje. Vodna postelja zaradi idealnega prilagajanja, prijetne toplote in preprostega čiščenja zagotavlja zares kakovosten počitek. Tako zadovoljni uporabniki kot strokovnjaki jo priporočajo vsem, ki jim je skrb za zdravje temeljna vrednota. Spanje v vodni postelji pa ni le zdravo, ampak tudi nadvse udobno in prijetno.

Vodna postelja nudi idealno podporo telesu
Pri klasičnih ležiščih, ki se ne prilagajajo telesi strukturi, se hrbtenica ukrivi tako, da nastaja tudi ponoči pritisk na medvretenčne ploščice-diskuse. Pri vodni postelji pa hidravlični princip omogoča, da se popolnoma prilegajo vsakemu posamezniku, njegovim telesnim posebnostim in različnim spalnim položajem, zato diskusi niso obremenjeni.
Na običajnih žimnicah, kjer je pritisk na telo neenakomeren in moti pretok kapilarne krvi, se človek v spanju pogosto obrača. Na vodni postelji, kjer je pritisk enakomeren, pa spimo veliko mirneje in globje, zato se zjutraj zbudimo bolj sveži in spočiti.

Blagodejen vpliv toplote
Ena od pomembnih prednosti vodnih postelj je tudi nastavljiva temperatura, ki jo vsak posameznik uravnava glede na svoje želje in vremenske razmere. Ko se uležemo v vodno posteljo, je ta že topla in tako privarčujemo z lastno telesno energijo za ogrevanje ležišča. Toplota pa na nas ne deluje le zelo pomirjujoče, ampak skrbi tudi za boljšo prekrvavitev in sprošča mišice, kar pospešuje njihovo regeneracijo. Prijetna toplota vodne postelje pa ima pozitiven vpliv tudi na bolečinte v križu in revmatična obolenja.

Popolna higiena
Danes je skoraj tretjina ljudi (pre)občutljivih na različne alergene iz okolja. Med njimi je veliko takih, ki so alergični na pršico, kar se odraža z nadležnim draženjem v nosu, kihanjem in kašeljem, v hujših primerih pa celo z astmatičnimi napadi. V klasičnih ležiščih je na na milijone pršič. V vodnih posteljah pa zaradi nastavljivega ogrevanja, ki zmanjšuje vlažnost ležišča, posebnih materialov in antialergijsko obdelane prevleke, nadležnih pršic skorajda ni. Zato strokovnjaki alergologi vodne postelje toplo priporočajo ljudem z alergijo na hišne pršice, pa tudi tistim, ki bi se pred to nadlogo želeli preventivno zavarovati.

Ni komentarjev: